23948sdkhjf

Strejken närmar sig

Om inte facket och arbetsgivarna kommer överens, om löneökningarna i transportbranschen kan strejken bryta ut i morgon, onsdag. Den inleds vid lunchtid och berör 23 godsterminaler runt om i landet, om inte parterna kan enas om ett nya kollektivavtal. Transport kräver 860 kronor i löneökningar i ettåriga avtal.


– Den kommer att slå mot industrin som inte får några leveranser från sina underleverantörer och inte kommer att kunna producera, den kommer att slå mot livsmedelsdistribution, den kommer att slå mot leveranser av medicin och sjukvårdsutrustning till sjukhus och apotek. Alla delar av samhället kommer att beröras, säger Peter Jeppsson, vd för Biltrafikens Arbetsgivareförbund.

Förutom strejkhotet mot åkerinäringen har facket också varslat om bland annat övertidsblockad bland renhållningsarbetare och bevakningspersonal.

Transportföretagen förbereder sig på strejken genom att inte lasta upp bilar som inte kommer att gå att lossa. Och transportföretagens kunder, som i många fall är i behov av dagliga leveranser, räknar med problem.

– Vi kommer inte att kunna serva våra kunder fullt ut, om det finns däck som vi inte har på våra lager på verkstäderna, säger däckfirman Däckias vd Pär Landberg, till Ekot.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.065