23948sdkhjf

Jysk skaffar plattform för att växa i öst

Jysk vill växa i öst och har skaffat en plattform i Polen i form av ett jättelikt automatiserat logistiklager. Anläggningen är ett av de största logistiklagren i Östeuropa med 100 000 kvadratmeter lageryta och nästan 170 000 pallplatser.
Tanken med centrumet är att samla de polska JYSK-lagren för att öka genomströmningen av varor och skapa en långsiktig plattform för expansion på nya marknader. Redan under våren 2008 tog beslutsfattarna inom JYSK initiativ till projektet. SSI Schäfer blev efter ett internationellt entreprenadanbud utsedda till huvudentreprenör för både logistikkonceptet och turnkey-upprättandet. Därefter kunde det befintliga manuella - men geografiskt välplacerade - polska lagret göras om fullständigt och anpassas till framtidens stora utmaningar.

– Vi såg SSI Schäfer som en partner som kan leverera flexibla system och som har förmåga att implementera projekt av den här dimensionen på ett trovärdigt vis, säger chefen för logistikcentrumet i Polen, Jacek Przerwa. - Genom att välja SSI Schäfer som huvudentreprenör fick vi dessutom en fast kontaktperson, från planering och genom hela processen. Det är även en fördel att all IT-utrustning kommer från en och samma plats. Det ger oss trygghet och kontinuitet, både nu och i framtiden.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062