23948sdkhjf

Lastbil med fyrverkerier stoppades av Kustbevakningen

På tisdagen stoppades en lastbil i Ystads hamn av kustbevakningen. Bilen var fylld med 1,5 ton fyrverkerier, rapporterar Ystads Allehanda. Den stoppade chauffören får nu skaffa fram ett nytt ändamålsenligt fordon och rätt tillstånd innan transporten kan föras vidare.
Föraren saknade de tillstånd som behövs för transport av farligt gods. Han hade inte heller meddelat rederiet att lastbilen innehöll farligt gods, vilket krävs enligt gällande regler.

– Föraren har mörkat farligt gods och vi lyckaders stoppa den. Vi kommer att skriva en rapport om detta som vi lämnar över till polisen som får ta ställning till en eventuell brottsutredning. Vår prio är att stoppa godset från att komma ombord, säger förste kustbevakningsinspektör Thomas Nilsson till tidningen.

Han sitter i en grupp från Kustbevakningen som har som heltidssysselsättning att kontrollera till exempel farligt gods och lastsäkringar på tunga fordon i hamnarna.

– Det är ovanligt att vi hittar mörkat gods vid våra spontana kontroller, men det är bra att vi har hindrat godset i det här fallet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078