23948sdkhjf

BDX växer vidare i norr

Etableringen av BDX i Umeå startade 2011 med företagets 50-procentiga förvärv av logistikföretaget Liafrakt. Fem nyckelpersoner ska rekryteras till kontoren i Umeå och Skellefteå. Till Umeåkontoret har tre platser redan besatts och i Skellefteå har en person anställts. Totalt ska ett 40-tal personer rekryteras inom en treårsperiod.
Stefan Sundqvist, affärsområdeschef för anläggning, ser Umeå och Skellefteå som en marknad för tillväxt som geografiskt ligger inom räckhåll. Det handlar om utveckling via konkurrens. Företaget växer vidare och Stefan Sundqvist menar att BDX verkligen kommit till Västerbotten för att stanna. Visserligen råder tuff konkurrens men det skrämmer inte.

– Vi måste se oss omkring för att utvecklas. Vi kan aldrig bli ensamma någonstans. En sund utveckling kräver konkurrens, säger han.

I Umeå och Skellefteå kommer företaget att rikta in sig på mark-, anläggnings- och industriprojekt. Kommuner, Trafikverket och olika fastighetsbolag räknas in som tänkbara kunder.

BDX omsatte 2,7 miljarder kronor under 2012 vilket var en ökning med tre procent jämfört med 2011. Sedan BDX, via en sammanslagning av ett antal företag i Norrbotten, bildades 2003 har de visat en positiv ekonomisk utveckling.

– Företaget går bra och vi känner ingen oro. Vi är säkra på vårt koncept, säger Stefan Sundqvist.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.376