23948sdkhjf

CPM slog tre rekord i mars

CMP slog tre nya rekord under mars månad. Antalet hanterade bilar per månad, antalet ankommande bilar på ett fartyg, och antalet ankommande oceangående fartyg. Företaget räknar med att volymerna kommer att fortsätta öka under 2013 jämfört med 2012.


Antalet hanterade bilar, det vill säga som lastas och lossas, i Malmö hamn var i mars månad 55 558. Det senaste rekordet gjordes vid samma tid förra året - 53 613 bilar. Samtidigt slogs dubbelt rekord avseende antalet ankommande bilar på ett enda fartyg. Det tidigare rekordet på 3735 bilar slogs först den 10 mars av fartyget M/V Toledo med 3772 bilar, och därefter den 25 mars av fartyget M/V Brasilian Highway med 4450.

Det tredje rekordet gäller antalet oceangående fartyg som uppgick till sju stycken. Vanligtvis brukar runt fyra fartyg i denna storleksklass ankomma till Malmö hamn. Härutöver ankommer ett fyrtiotal mindre bilfartyg varje månad.

– Rekorden är viktiga för CMP eftersom de bekräftar vår position som storhamn för distribution av bilar i Norden och Ryssland. Bilvolymerna för januari, februari och mars ser mycket bra ut. Vi räknar med tillväxt inom bilhanteringen under 2013 jämfört med förra året som slutade på totalt 419 000 bilar, säger Johan Röstin, vd för CMP, i ett pressmeddelande.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.084