23948sdkhjf

Hogia öppnar i Norge

I Norge startar Hogia en ny verksamhet som innebär att man ska leverera kompletta it-lösningar för transportbranschen. Satsningen är en del av en större internationell etablering inom transportområdet som spänner över hela Norden och Storbritannien.
– Vi har investerat hundratals miljoner kronor i att utveckla IT-system för en internationell transportsektor och har framgångsrikt etablerat oss i flera länder. Nu ser vi fram emot att träffa den norska marknaden, säger Martin Hogmalm, sektorchef för Hogia Logistics i Sverige.

Hogia-gruppen levererar helhetslösningar för transportbranschen i stort: färjetrafik, sjöfrakt, hamnterminaler, vägtransporter och kollektivtrafik. Företaget utvecklar också standardiserade IT-system med ett öppet gränssnitt. Det ger kunden möjligheter att integrera olika system med varandra och få en komplett IT-lösning.

– Det ligger helt rätt i tiden för Hogia att satsa i Norge, där allt fler transportföretag med egenutvecklade IT-system börjar se fördelarna med standardiserade helhetslösningar. Att utveckla och underhålla egna IT-system är begränsande och kostar mycket. I Norge finns heller ingen som har den bredd och erfarenhet av att utveckla standardiserade IT-system som Hogia har, säger Bjørn Torjussen bolagschef för Hogia Transport Systems.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063