23948sdkhjf

Interlink tar över Kemiras hamndrift efter Helsingborgs Hamn

Interlink Logistik vann den omfattande upphandlingen av Kemira/Industry Park Of Swedens hamndrift i Helsingborg. Detta innebär att Helsingborgs Hamn, som hittills har utfört hamndriften, förlorar detta uppdrag.
GDL:s dotterbolag Interlink Logistik AB har tecknat ett flerårigt avtal med Industry Park Of Sweden som innebär att Interlink tar över hamndriften för Kemiras produktionsanläggning i Helsingborg. Avtalet innebär att Interlink Logistik AB kommer att ansvara för bland annat lastning och lossning, samt tillhörande administration som planering av anlöp till hamnen.

Interlink tog över driften den 1 april, hamnen har egen väl väderskyddad hamn, med cirka 11 meters djup och en kajlängd på cirka 400 meter. Hamnen tar, utan problem, emot fartyg upp till 20 000 ton men också större beroende på djupgåendet.

Hamnen har kran, truckar/containertruckar samt lastnings- och lossningsutrustningar för bulk, vätskor och styckegods. Det finns tillgång till silo, lagerlokaler och uppställningsytor för till exempel containrar. Interlink räknar med att hamnen kommer att sysselsätta mellan10-15 personer, arbetsuppgifter omfattar allt från hantering av pall-och specialgods till lossning/lastning av bulkfartyg, samt underhåll av hamnutrustningen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062