23948sdkhjf

Rejäl rivstart för fraktbörsen Xcargo

Dagligen ansluter sig en handfull användare till den internetbaserade fraktbörsen Xcargo.se, som startade den 14 januari i år. Redan en vecka efter starten var 175 användare anslutna till mötesplatsen.
Xcargo.se drivs av Patric Helander som tillsammans med Ove Brandén har utvecklat och utformat systemet som förmedlar transporter och skapar möten mellan transportköpare och speditionsbolag med laster/godsförsändelser och transportörer. Med Xcargo hoppas Patric Helander och Ove Brandén kunna effektivisera körningar och minska tomma transporter efter våra vägar. Xcargos kontor är beläget i Järvsö.

– Xcargo är ett enkelt och snabbt bokningssystem där åkare kan plocka upp nya körningar i farten, säger Patric Helander till Transport & Logistik iDag/Transportnet.

Patric Helander är själv åkare och har varit chaufför, åkare och speditör under hela sitt yrkesliv. Ove Brandén ha lång erfarenhet som transportköpare då hans företag Brandéns ständigt har behov av rikstäckande transporter. Tillsammans har de därför utformat ett internetbaserat system där transportköpare kan annonsera om transportbehov och där transportörer på ett ögonblick kan träffa ett avtal och trots att tjänsten bara funnits tillgänglig sedan den 14 januari i år så är den redan flitigt använd.

– Systemet fungerar på alla typer av mobila plattformar, mobiler, smartphones och datorer och är enkelt och lättanvänt för såväl transportörer som transportköpare, säger Patric Helander.
Själva starten har gått över förväntan och det kommer in och försvinner fler lass än de hade kunna hoppats på, berättar de. Patric berättar att det finns lass som försvunnit efter bara 5 minuter!

– Förhoppningsvis blir systemet snabbt en del av den dagliga rutinen och vi hoppas att så många åkare som möjligt kollar ofta och hittar bra lass, säger Ove Brandén.

Xcargo är en mötesplats för transportköpare och transportörer och en möjlighet att effektivisera transporter över hela landet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094