23948sdkhjf

DHL lanserar ny containerlösning för sjötransporter

DHL Double Decker, dubbeldäckare, möjliggör mer effektivt containerutnyttjande. Lösningen minskar koldioxidutsläppen och reducerar kostnaderna.
DHL Global Forwarding, flyg- och sjöfraktspecialisten inom Deutsche Post DHL, lanserar en ny sjöfraktslösning som kallas DHL Double Decker. Den nya produkten gör det möjligt att dubbelstapla gods i en 40-fots standardcontainer. Kostnadseffektiviteten kan ökas med upp till 40 procent genom bättre platsutnyttjande samtidigt som man har samma låga risk för lastskador som vid enkel stapling. Den nya lösningen är tillgänglig för DHL:s egenägda containrar och används för närvarande på rutten mellan Hongkong och Tyskland liksom mellan Hongkong och Shanghai till USA.
– DHL Double Decker är en alternativ lösning för kunder som tidigare varit tvungna att använda två containrar för icke stapelbart gods, och som nu bara behöver en enda container. Detta är framför allt attraktivt för företag som driver containeroptimeringsprojekt. En sidoeffekt är att både vi och våra kunder minskar våra koldioxidutsläpp,säger Andreas Boedeker , Global Head Ocean Freight, DHL Global Forwarding.

Hyllsystemet i DHL Double Decker-containrarna svetsas fast i containerns sidoväggar vilket garanterar stabilitet och säkerhet för godset. Det dubbla däcket kan monteras på olika höjder, beroende på godsets dimensioner. Var och en av de maximalt nio plattformarna i en 40-fotscontainer kan bära upp till 1 ton last. Produkten är särskilt attraktiv för företag som regelbundet måste kombinera och skicka varor från många olika leverantörer i ett land eller i en specifik region.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079