23948sdkhjf

Årets Yrkes-SM drar igång

Nu är det snart är dags den elfte upplagan av de årligt återkommande och spännande tävlingarna för unga yrkesförare där segrarna kvalificerar sig till Yrkes-SM med chans att gå vidare till Yrkes-EM.
Gymnasieungdomar från fordonsprogrammet i hela landet tävlar i regionfinaler med spännande och utmanande moment som speglar en yrkesförares vardag.

Bland tävlingsmomenten märks sparsam körning i simulator, teoretiska prov, liksom precisionskörning med lastbil och truck som kräver stor koncentration och gott omdöme.

Arrangör är TYA, Transportfackens Yrkes- och Arbetsmiljönämnd i samarbete med Volvo Lastvagnar, som är huvudsponsor och förser tävlingen med toppmoderna och ändamålsenliga fordon, Även Still Truckar, Trygg-Hansa, Eco2trainer och EMV Utbildning bidrar till att göra dessa skoltävlingar möjliga.

– Genom tävlingar i transportteknik vill vi inspirera unga killar och inte minst tjejer till ett bra och utmanande yrkesval och samtidigt höja transportbranschens status. Det ställs höga krav på förarna yrkesskicklighet, något som på våra tävlingar visas upp av alla duktiga tävlande, säger Bill Rehn , vd för TYA.

Transportbranschen växer och har ett kontinuerligt behov av tillskott av nya, välutbildade yrkesförare. Gymnasieskolorna kan idag erbjuda cirka 2000 utbildningsplatser, men de svenska transportföretagen behöver anställa betydligt fler årligen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062