23948sdkhjf

Green Cargo startar trafik mellan Sverige och Danmark

Det finns en efterfrågan på godstågtransporter mellan Sverige och Danmark och som ett svar på det öppnar och utvecklar nu Green Cargo den möjligheten.

Det är snabba transporttider med exempelvis dygnstrafik från Bergslagen och nedre Norrland till Kolding i Danmark.
I dag kör Green Cargo till Kolding tre dagar i veckan och från 1 maj utökas trafiken till fem dagar per vecka. Den transport som avgår från Borlänge klockan 20 på kvällen är i Kolding klockan 16 dagen därpå.
Det är Green Cargos rikstäckande nätverk i Sverige som i Malmö kopplas samman med Green Cargos ordinarie transittåg mot Tyskland. Transittågen tar med vagnarna som därefter kopplas av i Kolding.
- Tågen från Malmö dras av vårt samägda bolag DB Schenker Rail Scandinavia och möjlighet till växling ut till kunder i Kolding-området ingår i erbjudandet, säger Green Cargos försäljningschef Richard Kirchner.
Green Cargo har noterat ett intresse för traditionella godstågtransporter från Sverige till Danmark, från flera olika branscher inom industrin.
- Vi är glada att kunna erbjuda den här lösningen och om efterfrågan blir tillräckligt stor kan vi sätta in direkttåg på sträckan Malmö – Kolding, säger Richard Kirchner.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078