23948sdkhjf

Volvo genomför omfattande frakt- och logistikupphandlingar

Volvo genomför omfattande transport- och logistikupphandlingar – förändringar kan inte uteslutas.

För närvarande pågår nya upphandlingar när det gäller omfattande transport- och logistiktjänster för produktion och eftermarknad till och från produktionsenheter inom AB Volvo (Volvo Trucks) och Volvo Car Corporation (VCC). Förändringar kan inte uteslutas. Jörgen Gustafsson på Volvo Group Trucks Operations informationsavdelning ger här svar på ett antal frågor som Transport & Logistik iDag/Transportnet har ställt.

1. Finns det någon extern information om detta att ta del av?

Nej.

2. Vilket datum kommer förändringen att äga rum?

AB Volvo och Volvo Cars har många avtal som regelbundet förnyas. Just nu är ett antal av dessa uppsagda och klara för omförhandling. Eventuella förändringar kommer att ske som en konsekvens av nya avtal.

3. Vilka skäl ligger bakom förändringen?

AB Volvo ser kontinuerligt över sina relationer med viktiga partners och där är givetvis VCC en del av dessa som genomgår denna kontinuerliga översyn. Eventuella förändringar kommer att ske som en konsekvens av nya avtal.

4. Vilka förändringar när det gäller transport- och logistikupplägg medför detta för AB Volvo respektive Volvo Car Corporation?

Frågan är för tidigt väckt för att kunna besvaras idag.

5. Vilken framtida roll får Volvos logistikfunktion?

Volvo Logistics roll är förändrad i och med omorganisationen inom AB Volvo. Vårt nya namn är Volvo Group Logistics Services. Vad gäller vår framtida roll som partner för Volvo Cars, kan vi konstatera att ett antal kontrakt ska förnyas. Det återstår att se vad som kommer ut av de förhandlingarna, men visst kan det bli förändringar.

6. Är Åke Niklasson fortfarande vd i Volvo Logistics eller har han fått annan befattning och när skedde förändringen?

Under slutet av 2011 i samband med sammanslagningen av Volvo Logistics och Volvo Parts då Christer Svärd tog över ledningen av den nya organisationen utgick Åke Niklasson ur den operativa ledningen av AB Volvos logistik organisation.

7. Vilka speditionsbolag, 3PL-aktörer och åkerier blir nya leverantörer av tjänster inom dessa områden?

Vilka VCC avser att arbeta tillsammans med är en fråga för VCC.

8. Hur ser Volvo Logistics organisation ut i dag i "stora drag"?

Volvo Logistics finns inte längre som organisation. Volvo Group Logistics Services hanterar idag både produktionslogistik och eftermarknadslogistik för Volvokoncernen i en organisation. Vi finns på över 80 platser och har ca 5000 anställda. Chef är Christer Svärd

9. Vilken roll får Volvo Transport Arendal (VTA) efter genomförd omorganisation?

Så länge godsvolymerna kvarstår finns det stora värden i en godsterminal med närhet till Göteborgs hamn samt med närhet till Volvos produktions enheter i Västsverige.

10. I vilken omfattning kommer AB Volvo och Volvo Car Corporation att samarbeta när det gäller transporter och logistik av komponenter/gods till produktionsenheter i framtiden?

AB Volvo och Volvo Cars delar fortfarande mycket infrastruktur så det finns stora synergier och värden i att finna områden för samarbete.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063