23948sdkhjf

Statoil byter varumärke

20 mars introducerar Statoil Fuel & Retail ett eget varumärke, miles, för bensin och diesel. Tanken är att det ska gå snabbare att fylla tanken.

I samband med lanseringen skyltas alla Statoils fullservicestationer och truckdieselanläggningar om och får en förbättrad logistik på pumpplan så att man snabbt och enkelt hittar rätt drivmedelsprodukt när man tankar. Miles ska stå för Statoils kvalitetsdrivmedel. Bolaget uppger att det vill hjälpa sina kunder att fatta rationella val av drivmedel genom att tydliggöra att alla diesel- och bensinprodukter på marknaden inte nödvändigtvis är desamma.

– Varumärket miles kommer från våren att successivt lanseras på övriga delar av den europeiska marknaden där Statoil Fuel & Retail finns, säger Jacob Schram, Group President Europe, Statoil Fuel & Retail.

Samtidigt som miles introduceras påbörjar Statoil en kampanj för miles diesel. Miles diesel ger upp till 2 procent längre körsträcka per liter jämfört med ett referensbränsle av EU-standard, detta enligt Statoils egna uppgifter. Moderna bilar har injektionssystem som arbetar under högt tryck där fina passningar ger mycket låga toleranser. För att bilarna ska fungera optimalt krävs att motorn är helt ren och miles diesel är utvecklad för att svara mot dessa behov. Vid regelbunden användning minskar bränsleförbrukningen med upp till två procent.

Fotnot: Produkterna; miles diesel, miles 95 och miles 98, kommer att säljas på alla Statoils fullservicestationer och truckdieselanläggningar i Sverige från och med den 20 mars.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11