23948sdkhjf

Pågen utökar samdistribution

Med start i maj är det Pågen Färskbröd som distribuerar Saltå Kvarns ekologiska bröd i Stockholm med omnejd. Samarbetet ger effektivare distribution med ett mer varierat brödsortiment, samtidigt som det gynnar miljön.

Pågen Färskbröd och Saltå Kvarn har tecknat avtal om ett distributionssamarbete i Storstockholm, Uppsala och Norrtälje. Från och med maj är det Pågen Färskbröd som kör ut Saltå Kvarns bröd till butikerna i området, ett samarbete som bland annat ger positiva miljöeffekter.– Vi har viss ledig kapacitet i våra bilar och med Saltå Kvarns ekologiska bröd blir vi en komplett brödpartner till dagligvaruhandeln, säger Mikael Carlsson, vd för Pågen Färskbröd.. För oss innebär samarbetet att vi kan erbjuda butikerna ett varierat utbud av bröd som stärker vår produktportfölj. Samdistributionen gynnar miljön och förenklar vardagen för kunderna, i och med att det kommer färre brödbilar till varje butik.För Saltå Kvarn innebär avtalet att man får en tätare och effektivare distribution. - Konsumenterna får färskare bröd och hittar våra produkter i fler butiker, säger Johan Ununger, vd för Saltå Kvarn. Vi arbetar intensivt med att minska miljöeffekterna av vår verksamhet och då är det här avtalet ett litet men viktigt steg på vägen. Genom detta samarbete minskar vi antalet transporter motsvarande sju varv runt jorden per år. Sedan tidigare distribuerar Pågen Färskbröd även produkter från Mjälloms Tunnbröd, Koch’s bageri och Sinuhe.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078