23948sdkhjf

Hallands Hamnar satsar på ny linje

Den nya linjetrafiken kommer transportera metallskrot till norska Hydro Aluminiums anläggningar. 

Tillsammans med Stena Recycling och Hydro Aluminium öppnar Hallands Hamnar en ny linje till Hydro Aluminiums anläggningar i Norge.

Tidigare har godsvolymerna gått på lastbil till Stena Aluminium i Älmhult och vidare till den norska koncernens anläggningar, men nu är det ändring på det. 

Planen är att linjen ska gå från Oceanhamnen i Halmstad när den nya kajen är färdigbyggd. Tills dess att den är färdig kommer trafiken gå från olika kajer i Halmstad till Hydro Aluminiums verksamheter i Sunndal, Årdal, Høyanger, Husnes och på Karmøy.

Oceanhamnen

I Oceanhamnen etableras en ny kaj på 200 meter och en ny yta för godshantering på 21 000 kvadratmeter.

Hamnbassängen får ett ökat djupgående på 12 meter vilket öppnar upp för en ökad kapacitet med cirka 40 procent och möjliggör samtidigt nya logistikflöden.

Källa: Hallands Hamnar

– Vi är mycket nöjda med sjöfraktlösningen från Halmstad som nu har kommit igång. Det kommer att minska koldioxidutsläppen och bidra till att Hydro Aluminium når sina hållbarhetsmål. Med beräknade fraktvolymer från Halmstad hamn till Norge innebär det cirka 600 ton i minskade koldioxidutsläpp för 2024, säger Henning Wiik Tangen, Scrap Purchaser på Hydro Aluminium Metal i Norge, i ett pressmeddelande.

MSC börjar trafikera via Halmstad

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095