23948sdkhjf

Efter sex år på posten – Frigoscandias vd lämnar: ”Mitt uppdrag är slutfört”

Peter Haveneth lämnar rollen som vd för Frigoscandia i sommar. 

Peter Haveneth har varit vd för Frigoscandia, som nyligen köptes upp av tyska Dachser, i sex år. Till sommaren lämnar han rollen och tills det att en ny vd utsetts kommer Kristian Jönsson, ekonomichef, att leda bolaget. 

Det framgår av ett pressmeddelande.

– Det är med stolthet som jag nu lämnar Frigoscandia. Jag är tacksam för de här åren då jag har fått arbeta med fantastiska kollegor och tillsammans skapa ett framgångsrikt fristående Frigoscandia. Mitt uppdrag är slutfört och det är en bra tid att lämna över, säger Peter Haveneth, i pressmeddelandet.

På Linkedin skriver han:

”Jag började på Bring Frigo AB i januari 2018 med uppdraget att göra en turnaround, transformera "Frigo" till ett starkt "stand-alone bolag" och så småningom leda en avyttringsprocess. Det som till en början såg ut som en intressant utmaning blev snabbt så mycket mer än bara ett jobb – det blev en djup passion!”

Frigoscandia

Frigoscandias personalstyrka på 1 300 medarbetare vid cirka 40 anläggningar, är främst belägna på kärnmarknaden inom Sverige samt i Norge och Finland. 2022 genererade företaget en omsättning på 280 miljoner euro. 

Företaget grundades 1948 och erbjuder leveranser i Sverige, Norge och Finland genom ett nära sammanlänkat och högpresterande nätverk som är indelat i tre affärssegment. 

Inrikes transporter i Sverige bestående av ett rikstäckande transportnät med en fordonsflotta på cirka 500 fordon, varav cirka 260 egna fordon. 

Internationella transporter som omfattar 51 marknader globalt genom väg-, flyg- och sjöfrakt. Lagerverksamhet vilket omfattar tolv lager i Sverige och tre lager i Norge.

Genom Dachsers förvärv stärker de sin position ytterligare och Frigoscandias nätverk kopplas nu samman med den tyska logistikjätten.

Nu är det klart – försäljningen av Frigoscandia har gått igenom

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141