23948sdkhjf

Stora elfordonskonferensen kommer till Göteborg

Det som en del kallar för världens viktigaste kongress för eldrivna transporter, ”Electric vehicle symposium and exhibition”, EVS, kommer till Göteborg. Det avslöjades i samband med att årets konferens avslutades i sydkoreanska Seoul. På plats i Sydkorea fanns en svensk delegation som presenterade den svenska staden och vad besökarna kommer att få möta.

– Det är oerhört värdefullt att uppleva det här stora mötet på plats, från en egen samlingsmonter ihop med den europeiska arrangören Avere. Vi har träffat mängder av centrala aktörer, och tar med oss insikter hem. Jag är förvånad att det är så många koreanska experter som berättar att de har varit i Göteborg, säger Ulrike Firniss, projektledare för EVS38 i Göteborg, i en kommentar.

EVS beskrivs som det ledande globala evenemanget för omställningen till elektrifiering inom alla transportslag. Konferensen samlar tillverkare, forskare och myndigheter från hela världen.

Över 10 000 besökare förväntas komma till EVS38 och Svenska mässan nästa sommar. Det är första gången det hålls i Sverige.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125