23948sdkhjf

Ökat resultat för Postnord – men tapp i brev- och paketvolymerna

Postnord levererar ett ökat rörelseresultat under årets första kvartal. 

Postnord förbättrade sitt resultat under det första kvartalet i år med ett rörelseresultat som ökade från 43 miljoner kronor det första kvartalet 2023 till 127 miljoner kronor hittills i år.

Dock sjönk omsättningen för bolaget med fyra procent till att landa på 9 500 miljoner kronor.

Det framgår av Postnords kvartalsrapport. 

Postnord kvartalsrapport - Infogram

Även brev- och paketvolymerna minskade under kvartalet. Förstnämnda från minus två procent till minus fyra procent, medan paketvolymerna sjönk från minus elva till minus 14 procent. 

– För att möta lägre volymer samt effekterna av kostnadsinflationen fortsätter vi att anpassa priser och kapacitet. Tempot är högt i genomförandet av våra förbättringsprogram. Målet är att successivt öka både effektiviteten och flexibiliteten i affärsmodellen, skriver Annemarie Gardshol, vd och koncernchef för Postnord i kvartalsrapporten. 

För Postnord Sverige minskade också nettoomsättningen till 5 092 miljoner kronor, vilket går att jämföra med 5 271 miljoner under samma period förra året.

Vad gäller paketvolymerna ligger de kvar på samma nivå som innan, –2 procent, medan brevvolymerna minskade med –12 (–12) procent i kvartalet. Rörelseresultatet såg en förbättring till att landa på 196 miljoner kronor. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.097