23948sdkhjf

Volvo bygger ny fabrik för tunga lastbilar

Volvokoncernen bygger en ny anläggning i Mexiko för tillverkning av tunga lastbilar. 

Om två år beräknas Volvos nya fabrik i Mexiko stå klar. Den nya anläggningen ska bland annat komplettera koncernens produktion i USA samt bolaget och Mack Trucks tillväxtplaner på kontinenten. 

Det skriver Volvo i ett pressmeddelande. 

Den nya fabriken i Mexiko kommer mäta omkring 1,7 miljoner kvadratmeter. Här kommer fokus att ligga på tillverka tunga konventionella fordon för både Volvo och Mack. 

”Att lägga till produktion i Mexiko kommer att ge logistisk effektivitet för att stödja försäljningen till de sydvästra och västra regionerna i USA och till Mexiko och Latinamerika. Det ger också ett moget ekosystem för leveranser och produktion som kommer att komplettera det amerikanska systemet och öka motståndskraften och flexibiliteten i koncernens nordamerikanska industriella fotavtryck” skriver Volvo i pressmeddelandet. 

Vidare framgår det att fabrikerna i Pennsylvania och Virginia fortsättningsvis kommer att vara de huvudsakliga produktionsanläggningarna. 

I början av året lanserade Volvo Lastvagnar en ny plattform på den nordamerikanska marknaden där en ny version av Volvo VNL var först ut.

Nya lastbilar från Volvo

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094