23948sdkhjf

Nya lastbilar från Volvo

Volvo lanserar Volvo FH Aero på flera marknader, däribland i Europa. 

I början av året lanserade Volvo Lastvagnar en ny plattform på den nordamerikanska marknaden där en ny version av Volvo VNL var först ut. Parallellt lanseras en ny serie tunga fordon i Europa, Australien, Asien och Afrika. 

Det skriver Volvo i ett pressmeddelande. 

I Europa, Australien, Asien och Afrika lanseras nya Volvo FH Aero, som enligt bolaget sänker koldioxidutsläppen och energiförbrukningen med upp till fem procent. Det sker bland annat genom förbättrad aerodynamik och sidospeglar med kameror, skriver bolaget vidare. 

Försäljningsstarten är satt till det första kvartalet i år och Volvo FH Aero väntas rulla ut på marknaden under året och 2025 i fyra versioner: FH Aero, FH Aero Electric, Gasdriven FH Aero och FH16 Aero.

– Nya Volvo FH Aero är vår hittills mest effektiva lastbil då vi fortsätter att minska koldioxidutsläpp för hela produktsortimentet, säger Roger Alm, vd för Volvo Lastvagnar, i pressmeddelandet och fortsätter:
– Det här är en Volvolastbil när den är som bäst – en säker, estetiskt designad lastbil med överlägsen kvalitet för tuffa fjärruppdrag, utformad för våra kunders framgång.

Volvo gör rekordår – men skruvar ner förväntningarna på 2024

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094