23948sdkhjf

10 400 färre tunga lastbilar beställdes i USA

Orderingången av tunga lastbilar i Nordamerika minskade med över 18 procent i mars, jämfört med samma period året innan.

De preliminära siffrorna för orderingången av tunga lastbilar i Nordamerika förra månaden visar på 17 300 fordon, vilket är 10 400 lastbilar färre jämfört med februari i år. Det skriver analysbolaget ACT Research.

Jämfört med mars förra året har orderingången av tunga lastbilar (class-8) sjunkit med 18,7 procent. Förra månaden markera också den första månaden sedan maj 2023 som orderingången legat på under 20 000 enheter. 

– Små förbättringar på fraktmarknaden och utvalda OEM-tillverkares ansträngningar för att jämna ut efterfrågan, trots påtvingad konservatism bland en del av befolkningen som köper lastbilar, begränsade klass 8-orderaktiviteten i mars, säger Steve Tam, ACT:s vicepresident och analytiker, i en kommentar.

Några som är verksamma på den amerikanska marknaden är bland annat Volvo och Traton. Förstnämnda lanserade tidigare i år en ny plattform på den nordamerikanska marknaden där en ny version av Volvo VNL var först ut. Parallellt lanseras en ny serie tunga fordon i Europa, Australien, Asien och Afrika.

Volvo gör rekordår – men skruvar ner förväntningarna på 2024

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109