23948sdkhjf

Sandahls ska ta branschen till fossilfri transport med nya lokförare

Är du lokförare som vill arbeta i ett företag som har bestämt sig för att leda utvecklingen mot fossilfria dörr-dörr-transporter? Då finns Sandahls.

På Sandahlsbolagen har man bestämt sig. Redan nästa år ska företaget möta 2030 års legala krav vad gäller transporters påverkan på miljö och klimat. Fem år senare (2030) ska 2045 års krav mötas.

En viktig del är det nät av kombitåg mellan södra och norra Sverige som Sandahl opererat sedan 2012. Från december 2022 körs halva systemet i egen regi. I december i år är det dags att ta steget fullt ut och köra hela systemet. Därför söker Sandahls lokförare som vill vara med och förverkliga företagets vision.

Sandahls historia är som åkeri. Framtid är att erbjuda marknaden fossilfria dörr- dörr-transporter där företaget kombinerar det historiska kunnandet som åkare med järnväg och tekniken i framtidens fossilfria lastbilar. I Sandahlsbolagen är lastbilschauffören i den fossilfria dragbilen inte en konkurrent utan en kollega. Lokförare kommer ha kolleger på terminalerna också, eftersom Sandahls opererar de flesta av de terminaler som används i egen regi. Tillsammans skapas den transportlösning marknaden efterfrågar alltmer: Dörr-dörr utan fossila utsläpp.

I Sandahls trafik används Traxx AC2-lok (BR185). Bolaget äger också 502 fyraxliga kombivagnar som används i trafiken. Traxx-loken innebär maximal klimatanpassning eftersom de återmatar ström vid bromsning. På så sätt sänks energiåtgången ytterligare.

Just nu söker Sandahls ett 20-tal lokförare som delar företagets vision om fossilfria transporter. Denna gång handlar det om förare som utgår från Umeå, Örebro, Falköping och Göteborg (och eventuellt Sundsvall).
Den nuvarande produktionslösningen innebär omfattande ledighet på helgerna och i många fall också möjligheter till längre sammanhängande ledigheter i arbetsschemat. Bolaget söker även ett litet antal förare där bostadsorten har mindre betydelse. Sandahls står för eventuell komplettering av utbildning för aktuell loktyp.

Fakta

Sandahlsbolagen är en familjeägd koncern med Värnamo som bas. Koncernen omsätter drygt två miljarder kronor per år och har cirka 700 anställda. Med 450 fordon är Sandahlsbolagen ett av Sveriges största åkeriföretag.

Koncernen har ISO-certifikat 9001 (kvalitet) och 14001 (miljö). Bolagen i gruppen är medlemmar i arbetsgivarorganisationerna Transportföretagen och Tågföretagen och är därigenom anslutna till gällande kollektivavtal.

Kontaktpersoner för lokförarjobben:
Thord Sandahl: 0733-73 00 10
Maria Wahlberg: 0733-73 67 15
Här finns intresseanmälan.

Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079