23948sdkhjf

Ica i vätgassatsning med Maserfrakt

Ica sätter en vätgasdriven lastbil i trafik som ska frakta varor mellan lager och butiker i flera län. 

Under mars börjar Ica transportera varor med en vätgasdriven lastbil mellan Icas lager och butiker i Dalarna, Västmanland och Gävleborg. 

Samarbetet sker tillsammans med Maserfrakt, som Ica tidigare samarbetat med för transporter. Det framgår av ett pressmeddelande. 

− Genom att främja teknisk innovation vill vi på Ica visa vägen mot en mer hållbar och miljövänlig transportsektor. Vi vill utvärdera vätgasens möjligheter att göra våra transporter fossilfria och kombinationen av både låg miljö- och verksamhetspåverkan är väldigt intressant, säger Emma Lindström, logistikdirektör på Ica Sverige, i en kommentar.

Ica har som mål att vägtransporterna ska vara helt fossilfria år 2030. Vätgasen som kommer användas är grön vätgas, det vill säga att energin som används för att framställa vätgasen kommer från exempelvis fossilfria källor.

På sjösidan pågår också arbeten för att minska koldioxidutsläppen. Nyligen slöt bolaget ett nytt avtal med Maersk som beräknas minska utsläppen med 80 procent årligen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.082