23948sdkhjf

Nya laddstationer för tung trafik

OKQ8, Skellefteå Kraft och Volvo Lastvagnar Sverige har som målsättning att bygga landets största sammanhållna nätverk av publika laddstationer för tunga fordon.

Nyligen öppnades två nya supersnabbladdare på OKQ8:s IDS-station i Örebro och tidigare i höstas öppnades de första snabbladdarna i Halmstad. 

Bolagen sökte stöd från Energimyndigheten för två år sedan och beviljades medel för att upprätta laddstationer på totalt 29 platser. 

Målsättningen är att bygga totalt 41 laddstationer. 

– Som marknadsledare inom segmentet eldrivna lastbilar i Sverige, ser vi behovet av en bättre laddinfrastruktur. För att köra transporter hållbart på el behöver antalet laddstationer öka i Sverige, och här vill vi vara med och driva utvecklingen tillsammans med våra samarbetspartners. Därför är vi mycket glada över att öppna stationer i nätverket. Med vår laddtjänst, som är öppen för alla lastbilsmärken, är det enkelt för åkerier att hitta och använda alla laddplatser i Sverige, säger Ebba Bergbom Wallin, chef elektromobilitet, Volvo Lastvagnar Sverige, i en kommentar.

Volvo och OKQ8 vill bygga laddstationer

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.145