23948sdkhjf

Lakeway Link köper fartyg till nya linjen

I vår börjar Lakeway Link trafikera en ny linje till Polen.

I april startar Lakeway Link en ny linje från Södertälje till Gdynia i Polen, och inför trafikstarten har rederiet köpt ett nytt fartyg. Nyligen förvärvade rederiet roro-fartyget ’Miramar Express’ som i Lakeway Links ägo kommer att gå under namnet ’M/S Lakeway Express’.

För snart ett år sedan lanserade Wallenius och Greencarrier det nya bolaget Lakeway Link i syfte att minska den tunga trafiken på vägarna och föra över mer gods på vattenvägen mellan Mälaren och Polen.

Linjen kommer ha tre avgångar i veckan mellan de två städerna, men det finns även planer på att inkludera Västerås i trafiken från och med 2026, skriver Lakeway Link i ett pressmeddelande. 

– Jag är väldigt glad över att kunna meddela att vi nu kommer att starta vår linjetrafik mellan Polen och Sverige enligt plan. Och det är med höga ambitioner som vi nu introducerar våra tjänster på marknaden. Genom att utnyttja vattenvägar möjliggör vi inte bara effektivare transporter utan banar också väg för minskad miljöpåverkan, säger Lakeway Links vd Fredrik Hermansson, i en kommentar.

’M/S Lakeway Express’

Fartyget är byggt 1999 och har en total längd på 153,38 meter. 

Bruttotonnage ligger på 10 471 MT och lastkapacitet är 1624 längdmeter eller cirka 110 trailers.

Källa: Lakeway Link

Nytt svenskt rederi lanserat

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.142