23948sdkhjf

Nytt svenskt rederi lanserat

Wallenius och Greencarrier lanserar det nya bolaget Lakeway Link för att minska tung trafik på vägarna.

De två bolagens ambition med Lakeway Link är att minska den tunga trafiken som går mellan Mälaren och Polen. I stället kommer det nya bolaget att erbjuda linjetrafik för roll-on/roll-off och high and heavy mellan Mälaren och Polen.

Det uppger Wallenius och Greencarrier i ett pressmeddelande.

– Lakeway Link kommer att öppna upp vattenvägen mellan viktiga logistikpunkter i Europa som tidigare inte kunnat nås effektivt med båt. Det är positivt ur hållbarhetssynpunkt genom minskad klimatpåverkan, samtidigt som det bidrar till mer effektiva flöden och mindre tung trafik på vägarna, säger Fredrik Hermansson, vd på Greencarrier Liner Agency Sweden, i en kommentar.

Fartyg kommer att gå mellan de polska städerna Gdynia och Gdansk till Södertälje och Västerås via Mälaren med avgångar två gånger i veckan. Planerad start är årsskiftet 2023/2024.

– Lakeway Link kommer att stärka utvecklingen av svensk sjöfart. Vi kommer att designa och bygga nya fartyg utifrån den senaste teknologin, vilket bidrar till en mer hållbar logistik i både Östersjön och våra inre vattenvägar där Mälaren spelar en stor roll. Fartygen kommer designas för att kunna hantera olika typer av last samt samhällsnyttiga uppdrag, så som sjöräddning, säger Göran Söderdahl, Global Senior Commercial Manager på Wallenius Marine.

Lakeway Link kommer att bli ett oberoende svenskt rederi, som seglar med egna fartyg under svensk flagg.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079