23948sdkhjf

”SCA är ett stabilt företag med bra värdegrund”

Dennis Melarti tvekade aldrig när han erbjöds tjänsten som operativ chef inom SCA Logistics i Tunadalshamnen i Sundsvall...

– Bor man i Sundsvall så vet man att SCA är ett stort och stabilt företag som har bra värdegrund och tänker långsiktigt. SCA har jag alltid haft koll på och haft en tanke på att jag skulle vilja jobba för nån gång. När det kom en förfrågan om tjänsten som operativ chef i hamnen för snart fem år sedan så blev jag väldigt intresserad. För mig var logistikbranschen lockande då det sker väldigt mycket utveckling inom logistik och transport.

Det som avgjorde att Dennis tog tjänsten var hans känsla att SCA Logistics och avdelningen i Tundalshamnen har ett väldigt unikt och bra koncept för organisationen. Alla transportlösningar och tjänster hålls inom bolaget vilket är unikt samt att han direkt, vid sitt första besök i hamnen, fick känslan av att tjänstemännen och hamnarbetarna som skulle bli hans kollegor hade en bra samsyn på verksamheten.

– Som avdelningschef och ansvarig för det operativa arbetet, blir jag involverad i det mesta som sker i hamnen. Vi hanterar externa kunders gods och stora volymer av SCAs eget gods som bland annat pappersmassa, kraftlinerrullar och virke från olika sågar.

SCA har ett ambitiöst klimatprogram som också märks i Tunadalhamnen:

– När det kommer till logistiklösningar och sjöfrakt som jag är direkt inblandad i, säger Dennis, så arbetar vi alltid med att hitta så hållbara alternativ som möjligt och gör beräkningar på bland annat bränsleförbrukning, inte bara i kostnadsbesparande syfte, utan också för att se hur det påverkar miljön.

Dennis har förmånen att ha personalansvar för alla tjänstemän i hamnen och det är gruppcheferna som leder och fördelar det dagliga arbetet med att lasta och lossa gods på fartyg, tåg och lastbilar samt att han har olika planeringsfunktioner i sin grupp som planerar resurser, maskiner, lager och lastningar av gods på olika sätt för att få allt arbete i hamnen att fungera.

– Min arbetsgrupp är fantastisk att arbeta med, säger Dennis förtjust. I och med att det är en aktiv och föränderlig verksamhet i en hamn där en dag aldrig är lik en annan dag så blir min roll ofta att jag stöttar och hjälper personalen på olika sätt och jag har mycket kontakt med våra kunder. Jag är involverad i många olika projekt och just nu avslutar vi till exempel en stor investering och bygget av en helt ny containerhamn.

Dennis är 42 år och bor med sin famlj i ett gammalt trähus på Skönsmon.

– När det finns tid över har vi ofta något projekt på gång hemma där jag gärna renoverar och snickrar. Utöver barnens egna aktiviteter inom idrotten så sitter jag med i KFUM Sundsvall baskets styrelse.

Men tillbaka till jobbet som operativ chef. Han är stolt över att jobba på SCA av flera anledningar:

– Jag ser väldigt ofta att företaget vill ta vara på allas kompetenser och erfarenheter och att det finns förtroende för alla anställda. Hela tiden jobbar vi med samverkan mellan olika funktioner och samarbeten mellan avdelningar och enheter för att vara effektiva och med kunden i fokus.

– Det är också tydligt att hälsa och säkerhet har högsta prioritet och vi gör inget om det finns risk för skador eller ohälsa.

Han pekar vidare de karriärmöjligheter för alla som vill det. Har man det drivet och intresset så finns det många vägar att gå och det är något som även förmedlas till alla anställda.

– För min egen del finns det flera intressanta alternativ på tjänster och enheter inom SCA som jag skulle kunna tänka mig att jobba med i framtiden. För att kunna ta det steget för min egen del gäller det att fortsätta utveckla min egen kompetens och jobba med uppsatta mål.

Kort om SCA 

Kärnan i SCAs verksamhet är skogen, 2,7 miljoner hektar i norra Sverige och i Baltikum. Kring denna unika resurs har vi byggt en välutvecklad värdekedja baserad på förnybar råvara från våra egna och andras skogar.

SCA har en effektiv och integrerad värdekedja med ett miljöcertifierat skogsbruk och moderna produktionsanläggningar belägna i anslutning till skogsinnehavet. SCAs snabbt växande skog binder koldioxid, bolagets produkter bidrar till ett mer hållbart samhälle och den förnybara fibern kan ersätta produkter baserade på fossila råvaror.

Mer information om SCA hittar du på SCA - Vi drivs av skogens kraft.

Vi skapar vår framtid idag! Läs mer om hur det är att jobba hos oss på SCA.

Se våra lediga jobb: jobs.sca.com/?locale=sv_SE.

Här når du oss om du har frågor: Kontakta oss – SCA.

 

Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125