23948sdkhjf

DB Schenker öppnar ny terminal

Skellefteå är glödhett, det är här det händer. Nu öppnar DB Schenker en ny terminal i staden.

Skellefteå växer så det knakar och hela Norrland väntas förändra hela näringslivet inom det närmaste decenniet. Nu öppnar DB Schenker en ny terminal i Skellefteå.

– Vi är redan idag närvarande i Skellefteå och med den här terminalen utökar vi våra möjligheter att hjälpa kunder i regionen att växa, dels genom effektiva transporter för våra kunder men också genom nyanställningar, säger Viktor Strömblad, Head of Land Transport på DB Schenker, i en kommentar.

Terminalen kommer ligga i ett nyetablerat industriområde, som heter Site Hedensbyn, där kommunen satsar på hållbarhet. Området har bland annat vunnit priset " Årets infrastrukturprojekt" på Green Building Awards 2021.

– Skellefteå spelar en viktig roll för Sveriges klimatomställning och det är en imponerande utveckling som sker i regionen. Självklart förbereder vi för utsläppsfria transporter genom att skapa förutsättningar för laddning och egen energiproduktion, säger Hanna Melander, hållbarhetsansvarig på DB Schenker i Norden.

Terminalen är 3 450 kvadratmeter stor med plats för 10 paketbilar och 28 portar för godstrafik. 

– Pakethanteringen blir bättre och mer effektiv tack vare den nya paketbanan som möjliggör förlastning. Planen är också att investera i elfordon för paket, säger Lars-Åke Sandblom, chef för produktionsutveckling på Schenker Åkeri.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063