23948sdkhjf

Sämre lönsamhet för transportföretag

Lönsamheten hos transportföretag i Sverige försämrades under det sista kvartalet förra året, det visar Transportföretagens senaste undersökning. 

– Andra sektorer i samhället påverkar hur transportsektorn kan utvecklas över tid. En avmattning inom till exempel byggsektorn och ett ytterligare försämrat konjunkturläge i landet skapar oro inför kommande år, säger Marcus Dahlsten, vd för Transportföretagen, i en kommentar.

Under det fjärde kvartalet uppgav 33 procent av de tillfrågade transportföretagen att de förväntar sig att efterfrågan minskar. Kvartalet innan trodde 18 procent på minskad efterfrågan. 

Transportföretagen skriver i ett pressmeddelande att medlemsföretagen upplever att investeringskostnader i fordon ökar, att företag med övertalighet ökar och att drivmedelskostnader påverkar. 

Vidare uppger 60 procent att det upplever svårigheter med att rekrytera personal.

– I undersökningen understryks problemet att kunna rekrytera medarbetare med rätt kompetens. I dag konstaterar Transportföretagen att det finns stora behov av att hitta medarbetare, såväl i det korta perspektivet som på längre sikt. Därför är det viktigt att det genomförs satsningar på utbildningsplatser vilka leder till karriärer i transportsektorn, säger Caj Luoma, chef för kompetensförsörjning, i en kommentar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094