23948sdkhjf

Hon tar stafettpinnen som ny vd

Det svenska logistikbolaget Zinnovate får ny vd.

Logistikbolaget Zinnovate får ny vd, sydafrikanska Tamsin Emery. Det skriver Zinnovate i ett pressmeddelande. 

Tamsin Emery har varit en av Zinnovates främsta samarbetspartners och verkar idag som vice VD för Zinnovate. I samband med att hon tillträder som vd förvärvar Zinnovate hennes bolag och Tamsin Emery blir delägare i Zinnovate. Med det tackar grundaren Håkan Nilsson för sig, efter cirka 10 år på posten som vd, men han kvarstår som delägare och operativt verksam.

Zinnovate har haft en snabb tillväxt och under 2022 ökade bolaget sin omsättning med 47 procent gentemot föregående år och nådde en omsättning på 119 miljoner kronor och ett resultat före skatt på 21 miljoner kronor.

– Vi verkar inom en extremt mansdominerad nisch och det känns därför extra roligt att flertalet av Zinnovates mest seniora expertkonsulter är kvinnor. För oss är mångfald också positivt resultatdrivande och med Tamsin som ny vd går Zinnovate nu in i nästa fas – från good to great, säger Håkan Nilsson.

OM ZINNOVATE INTERNATIONAL

Bolaget grundades 2013 av Håkan Nilsson, som har en lång och framgångsrik karriär inom den internationella logistikbranschen. Bolaget har sitt huvudkontor i Danderyd, Stockholm men bedriver sin verksamhet över hela världen. Bolaget har idag 10 anställda i Europa, Asien, Mellanöstern och Nordamerika samt ett brett globalt nätverk expertkonsulter. Zinnovate har vunnit ett flertal utmärkelser för sitt nytänkande inom IT och transformation för logistikbranschen och Håkan Nilsson har utsetts till årets VD av European CEO Award.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078