23948sdkhjf

LBC Frakt vinner återvinningsuppdrag

LBC Frakt har vunnit ett stort återvinningsuppdrag i Värmland.

Värmländska LBC Frakt har vunnit en upphandling av transport av insamlat material från återvinningsstationer i Degerfors, Karlskoga och Åmål, det skriver företaget i ett pressmeddelande. 

Totalt omfattar affären 219 återvinningsstationer som tillsammans har cirka 1700 containrar. En del av dessa behöver tömmas en gång i veckan, andra upp till fyra gånger i veckan. Plasten, papperet, glaset och metallen körs till omlastningsplatser som är upphandlade av kommunerna. Där fylls det på med material från andra insamlingsplatser – som återvinningsrum i bostad- och hyresrättsföreningar – innan allt transporteras till återvinning.

Uppdraget är komplicerat då ett fordon som exempelvis hämtar upp glas oftast besöker flera olika återvinningsstationer i flera kommuner under en och samma tur, men varje kommun ska bara betala för det material som hämtas i just deras återvinningsstationer. 

– Vi har ett systemstöd där vi kan hämta data från varenda container som vikt, volym och var den befinner sig. Även om vi kör en slinga genom 6–7 kommuner kan vi rapportera exakt vad som fanns i vilken container och på vilken gata. Vi rapporterar denna data till respektive kommun som sen redovisar det till Naturvårdsverket, säger Lars Reinholdsson, vd på LBC Frakt.

Avtalet sträcker sig över två år med möjlighet till förlängning under ytterligare två år. Fordonsflottan kommer att kompletteras och justeras, och för att täcka in hela uppsamlingsområdet har LBC Frakt tecknat kontrakt med nya underleverantörer som LBC Wetab och Närkefrakt, ett sätt att öka utnyttjandegraden av befintliga resurser.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.484