23948sdkhjf

En död efter olycka på Northvolt

En man i 60-årsåldern har avlidit efter torsdagens allvarliga arbetsolycka på Northvolt i Skellefteå, bekräftar anhöriga för Folkbladet.

Uppdatering fredag 9.30: Folkbladet rapporterar att en man i 60-årsåldern, som var anställd vid byggföretaget som arbetade på området, har avlidit. Kollegan skadades allvarligt.

En förundersökning leds av en åklagare vid riksenheten för miljö- och arbetsmiljömål. Enligt Northvolt har också ett krisstöd aktiverats.

Uppdatering torsdag 16.40: Vi har pratat med Anders Thor, kommunikationschef på Northvolt, som ger oss mer information.

– Olyckan skedde vid tretiden under arbete utomhus på byggarbetsplatsen. Ett gaffelstativ har fallit och två personer anställda av ett byggföretag har skadats, varav en allvarligt. Båda har förts till sjukhus av ambulanspersonal, och krisstödet på arbetsplatsen är aktiverat.

Tidigare:

Tre ambulanser och fem enheter från räddningstjänsten är på plats. Polisens presstalesperson Åsa Mjörndal meddelar tv4 om att det är två personer som fått något typ av föremål på sig.

– Det är två personer som är skadade. Det är ett gaffelstativ från ett fordon som ramlat på två personer utomhus, säger Sanna Bäckström, kommunikationschef på Northvolt, till Omni. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078