23948sdkhjf

Götene Kyltransporter hämtar vd från Dafgård

Christian Nilsson är ny vd för Götene Kyltransporter som specialiserar på tempererad livsmedelslogistik.

Frigoscandias dotterbolag Götene Kyltransporter, som sysslar med tempererad livsmedelslogistik, hämtar sin nya vd från företaget Gunnar Dafgård. Christian Nilsson har jobbat som logistikchef för Gunnar Dafgård sedan 2018 och kliver nu in som ny vd den 1 mars 2024.

 – GKT är ett uppskattat transportföretag och jag ser med stor tillförsikt fram emot att ta mig an rollen som VD. Mitt fokus ligger i att fortsatt ställa om för framtiden med hållbara transporter, att vara en attraktiv arbetsgivare och att ge kunderna bästa service och lösningar inom tempererade livsmedelstransporter, säger Christian Nilsson i en kommentar.

Christian Nilsson är civilingenjör med över 20 års erfarenhet från ledande positioner inom logistik och supply chain i primärt tillverkande industri. 

Om Götene Kyltransporter

Götene Kyltransporter AB, med huvudkontor i Götene, grundades 1977 av Ulf Johansson och bedriver transport och lagring av både tempererade och koloniala livsmedel. Bolaget förfogar över 90-talet lastbilar med efterfordon samt lager om totalt 45 000 pallplatser belägna i Götene och Lidköping. Under 2022 förvärvade Frigoscandia Götene Kyltransporter och Kyllager.

Om Frigoscandia

Frigoscandia AB grundades 1948 och är marknadsledare inom tempererad logistik i Norden, med en omsättning på ca 3,5 miljarder. Företaget har sitt huvudkontor i Helsingborg och driver ett internationellt nätverk med dotterbolag i Sverige, Danmark, Finland, Norge och Nederländerna. Bolaget har 29 egna tempererade lager och terminaler i Sverige och Norge, med en kapacitet på 280 000 pallplatser.

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & Karriär.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.081