23948sdkhjf

Elgiganten gör HCT-premiär

Elgiganten sjösätter tillsammans med Ahola Transport och logtechbolaget Inquire de nya fordonstågen på 34,5 meter.

Elgiganten tillsammans med logtechbolaget Inquire och Ahola Transport sjösätter idag sina första High Capacity Transport-fordon, även kallade Duo-fordon. I dag 1 december blir det nämligen tillåtet med lastbilsekipage med en längd på upp till 34,5 meter. 

Flödet går från Elgiganten Logistiks nordiska distributionscentral i Torsvik strax söder om Jönköping, till butiker och terminaler i Åbo och Helsingfors med omnejd.

– Vi ser detta som ett naturligt och viktigt steg mot mer energieffektiva transporter, vilket är ett måste för att transportbranschen skall klara av den stora förändring som den står inför för att möta uppsatta hållbarhetsmål. Detta är något som vi på InQuire verkligen brinner för och som passar väl in under vår paroll – Game-changing Logistics, och det är jätteroligt att vi kan ta dessa stora lastbärare i bruk nu, säger Jesper Lundqvist, affärsområdeschef hos Inquire, i en kommentar.

– Detta är något som vi verkligen välkomnar eftersom det tar oss närmare vår målbild när det kommer till vårt hållbarhetsarbete - nämligen att minska utsläppen av CO2e. Vi på Elgiganten Logistik arbetar efter orden ”logistik med hjärtat” som bland annat betyder att vi arbetar för att minska vår miljöpåverkan. Det här nya tillståndet ger oss ännu mer flexibilitet att göra just det, säger Joakim Eriksson, planering- och distributionschef på Elgiganten.

– Vi arbetar kontinuerligt med att hitta nya sätt att effektivisera och köra mer hållbara transporter. I Finland har vi haft möjlighet att köra dessa ekipage länge, men att vi nu också kan köra gränsöverskridande ger oss en betydligt större flexibilitet, säger Peter Sund, försäljningschef på Oy Ahola Transport.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063