23948sdkhjf

Ny certifiering ska höja kvaliteten på utbildningarna

Nu lanserars en ny certifiering som ska öka kvaliteten på utbildningar inom transportbranschen. 

Certifieringen kallas Certifierad Gymnasial Transportutbildning, CGT, och har tagits fram av fack och arbetsgivare inom transportbranschen, däribland Transportföretagen och Svenska Transportarbetarförbundet. 

Det framgår av ett pressmeddelande.

CGT syftar till att hjälpa gymnasieskolor att jobba mer med kvaliteten på utbildningarna där de bedöms utifrån ett antal kriterier. 

Några är ”Stärkt anställningsbarhet”, ”Säker och stimulerande lärmiljö” och ”Samverkan med branschen”. 

Transportfackens Yrkes- & Arbetsmiljönämnd, TYA, kommer att fungera som utförare och ha ett kansli som ska genomföra revisionen och certifieringen. 

– Det här är en möjlighet för skolorna att jobba mer systematiskt och strukturerat med sin kvalitet. Vi tror att det i förlängningen leder till att förstärka skolans attraktionskraft, både gentemot elever och lärare, men också höja kompetensnivån på skolan, säger TYAs projektledare Lena Törnstrand som blir kansliansvarig för CGT, i en kommentar.

Om CGT

Skolledningen skickar in en intresseanmälan som sedan hanteras av det Regionala utbildningsrådet och CGT-kansliet. Om det finns förutsättningar för en certifiering bildar skolledning en CGT-grupp. Gruppens uppgift är att utifrån olika kriterier analysera måluppfyllelse och identifiera aktiviteter som skapar strukturerat förbättringsarbete. När skolan når kriterierna blir de certifierade.

Källa: Transportföretagen

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.126