23948sdkhjf

Circle K rullar ut ytterligare laddplatser

Circle K fortsätter sin satsning på att ställa om till elektrifierad tung trafik. Nu öppnar drivmedelsbolaget ytterligare 16 laddplatser.

Tidigare i år öppnade Circle K 20 laddplatser med en effekt på 360 kW utmed strategiskt viktiga transportrutter i Sverige: Varberg Nord, Laholm Snapparp Östra, Jönköping Hyltena, Gävle Bro och Ljungby.

Innan dess slogs portarna upp till 14 laddplatser i Vädermotet i Göteborgs hamn, Kiruna, Gällivare och Arvidsjaur.

Nu läggs ytterligare 16 laddplatser till i det befintliga nätverket, vilket gör att bolaget inom en snar framtid kommer att ha totalt 50 laddplatser runt om i Sverige. 

De nya laddplatserna kommer att öppnas i Hudiksvall, Mantorp, Malmö Spillepengen och Bollebygd.

– Vi vill möta upp det stora intresset för elfordon som vi märker i dialogen med våra kunder. Att vi satsar så stort på detta gör att steget över till ett elfordon blir något enklare att ta eftersom vi tar bort oron över tillgång på publik laddning, vilket såklart är absolut nödvändigt för att kunna investera i eldrivna lastbilar, Lennart Olsson, ansvarig för laddning tung trafik på Circle K, i en kommentar.

Circle K:s plan är att ha 90 laddplatser i sitt närverk under det kommande året. Laddplatserna är finansierade av Energimyndigheten inom ramen för Regionala elektrifieringspiloter för tunga transporter.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11