23948sdkhjf

20 nya laddplatser för tung trafik

Circle K satsar på att ställa om till elektrifierad tung trafik, nu öppnar drivmedelsbolaget flera laddplatser. 

Circle K fortsätter att ställa om till elektrifierad tung trafik. Nu öppnar ytterligare 20 laddplatser med en effekt på 360 kW utmed strategiskt viktiga transportrutter i Sverige: Varberg Nord, Laholm Snapparp Östra, Jönköping Hyltena, Gävle Bro och Ljungby.  

Tidigare i år öppnade Circle K 14 laddplatser, först ut var Vädermotet i Göteborgs hamn följt av  Kiruna, Gällivare och Arvidsjaur. 

– Det är med stor stolthet jag kan säga att vi håller ett högt tempo i vår utbyggnad, trots att antalet eldrivna lastbilar i dag är ganska få till antalet. Anledningen till det är att vi vill ligga före utvecklingen och därmed ge förutsättningar för transportbranschen att våga ställa om till eldrift, säger Lennart Olsson i en kommentar, ansvarig för laddning tung trafik på Circle K.

Laddplatserna är finansierade av Energimyndigheten inom ramen för Regionala elektrifieringspiloter för tunga transporter. Circle K planerar också att öppna två stycken megawattladdare inom projektet E-charge, som delvis finansieras av Vinnova, samt även tillhandahålla vätgas på utvalda ställen. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062