23948sdkhjf

Frigoscandia kammar hem pris

Totalt gjorde tre finalister upp om Transportföretagens Hållbarhetspris 2023 som delades ut på Ecomexpo i Arlanda igår.

Årets finalister var Falkenklev Logistik, Frigoscandia och Nordanå Transport, men det blev Helsingborgsbaserade Frigoscandia som kom att kamma hem Transportföretagens Hållbarhetspris.  

Juryn, som består av fem personer, skriver bland annat i sin motivering: "Genom att systematiskt leta efter och analysera potentiella miljöåtgärder, har företaget genomfört flera, både stora och små investeringar."

– Det är jättekul och känns otroligt hedrande i och med att det var så fina finalister vi ställdes mot. Vi arbetar väldigt målinriktat med den fossilfria omställningen, det är jag väldigt stolt över. Men många med mig är också väldigt stolta över den matbro vi skapade till Ukraina. Vi såg helt enkelt en möjlighet att bidra med det vi kan, säger Sofia Hanfelt, inköpschef på Frigoscandia, i en kommentar.

Frigoscandia vann också 50 000 kronor som kommer att skänkas till det lokala fotbolagslaget Hittarps Gatulag. Förra året kammade flygbolaget BRA hem priset, och bland tidigare vinnare finns Wallenius Marine och Älskade Stad.

Hela juryns motivering: 

Årets Hållbarhetspris går till ett stort logistikföretag som betraktar hållbarhetsarbetet som en naturlig del av hela verksamheten. Och lika affärskritiskt som övriga processer inom hela verksamheten.

Genom att systematiskt leta efter och analysera potentiella miljöåtgärder, har företaget genomfört flera, både stora och små investeringar. Mindre och större åtgärder har gjorts för att minska koldioxidutsläpp och optimera all energiåtgång inom hela bolaget.

Ledningen har uppvisat mod och ständig omställningsvilja, bevisat bland annat genom stora och långsiktiga miljöinvesteringar, detta mitt i en ekonomiskt osäker omvärld.

Därtill har bolaget i fråga påvisat ett stort samhällsansvar, ett Corporate Social Responsibility (CSR)-engagemang, genom att aktivt arbeta för minskat matsvinn och att hjälpa andra människor i svåra utsatta lägen. En enhällig jury har utsett en vinnare. Vinnare av Transportföretagens Hållbarhetspris 2023 är Frigoscandia AB.

Förra årets vinnare: 

BRA vinnare av hållbarhetspris

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079