23948sdkhjf

Efter butiksomskyltningen – nu byggs lagret ut

Utökar kapaciteten på lagret utanför Jönköping som försörjer samtliga butiker och även slutkunder i hela Norden.

Hemelektronikföretaget Power, som är i full färd med att konvertera de förvärvade Mediamarkt-varuhusen, har beslutat bygga ut centrallagret i Skillingaryd utanför Jönköping med över 19 000 kvadratmeter, åtta nya lastportar och en ny utfart.

Anledningen till lagerexpansionen, som sker i samarbete med Prologis och YLAB Larssons Bygg som byggentreprenör, hänger samman med just övertagandet och konverteringen av Mediamarkts varuhus, något som dock påskyndade en redan planerad utbyggnation. 

– Vi har fört en dialog med Prologis under en lägre tid kring utbyggnaden av vårt centrallager i Skillingaryd. Redan 2020 när den senaste utbyggnaden gjordes så tittade vi på vad nästa steg skulle kunna vara, säger Ulrika Onselius, site manager på Power International Logistics i Skillingaryd. 

– Efter förvärvet av Mediamarkt tidigare i år föll det sig naturligt för oss att expandera vår yta och öka lagringskapaciteten.

Powers centrallager i Skillingaryd levererar produkter till butiker, webbhandel och direkt till slutkunder i hela Norden. Det första spadtaget togs den 5 september och byggnaden väntas stå klar i september 2024. Lagret byggs ut för andra gången, senast det skedde var 2020.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125