23948sdkhjf

Svenska Truckers + Scania = sant

Scania Sverige är ny samarbetspartner till realityserien Svenska Truckers, som har säsongspremiär ikväll.

Idag börjar en ny säsong av omåttligt populära tv-serien Svenska Truckers, som skildrar lastbilsförarnas vardag. Nytt för i år Scania Sverige som samarbetspartner och med det får följarna följa med till Scanias serviceverkstäder runt om i landet. 

– För att förarna ska klara transportuppdragen är det viktigt att ha en fungerande serviceinfrastruktur runt om i landet. Vi befinner oss i en spännande tid i omställningen till en mer hållbar transportsektor, det handlar både om utvecklingen av den traditionella förbränningsmotorn men också om att köra tunga transporter med drivmedel som biogas och el. Just elektrifieringen kommer att växa sig stark i branschen och vi vill här visa upp hur roligt, omväxlande och utmanande det är att jobba i våra serviceverkstäder med framtidens teknik, säger David Källsäter, vd på Scania Sverige.

I Sverige behövs runt 50 000 nya yrkesförare de närmaste tio åren. Syftet med Svenska Truckers är just att sätta strålkastarljuset på yrket och initierades av branschorganisationen Sveriges Åkeriföretag. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063