23948sdkhjf

Ny halvledarfabrik ska byggas i Tyskland

En gemensam satsning med taiwanesiskt inslag ska lösa den framtida halvledarbristen i Europa.

TSMC, Bosch, Infineon ​​och NXP gör en gemensam satsning på en ny halvledarfabrik i Europa. Företagssatsningen har döpts till European Semiconductor Manufacturing Company, ESMC, och fabriken ska förläggas till Dresden, Tyskland.

ESMC ska stödja framtida kapacitetsbehov för fordons- och industrisektorn, och projektet planeras inom ramen för European Chips Act.

Fabriken ska ha en månatlig produktionskapacitet på 40 000 kiselplattor och målet är att påbörja produktionen i slutet av 2027.

Det planerade samriskföretaget kommer att ägas till 70 procent av TSMC, där Bosch, Infineon och NXP vardera äger 10 procent av aktierna, med förbehåll för myndighetsgodkännanden och andra villkor.

De totala investeringarna förväntas överstiga 10 miljarder euro med stöttning från EU och den tyska regeringen. Fabriken kommer att drivas av TSMC.

– Denna investering i Dresden visar TSMC:s engagemang för att tillgodose våra kunders strategiska kapacitet och teknologibehov. Europa är en mycket lovande plats för halvledarinnovation, särskilt inom fordons- och industriområdet, och vi ser fram emot att föra dessa innovationer till liv på vår avancerade kiselteknologi med talangen i Europa, säger TSMC:s vd Dr. CC Wei i ett pressmeddelande.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078