23948sdkhjf

Transportföretagens vd vill se en kraftfull lastbilsbonus

I fredags bjöd regeringen in representanter från näringslivet, civilsamhället, intresseorganisationer och akademin till ett nationellt klimatmöte.

På mötet deltog omkring 250 personer och från Transportföretagen var Marcus Dahlsten, vd för branschorganisationen, på plats. 

I ett pressmeddelande kommenterar han mötet där han bland annat vill se att regeringen inkluderar en kraftfull lastbilsbonus.

– Det har varit en intressant dag med många givande samtal. För oss på Transportföretagen är det viktigt att regeringen nu ger vår bransch rätt förutsättningar för att klara klimatomställningen, säger Marcus Dahlsten, vd på Transportföretagen, i en kommentar och fortsätter:

– Jag är stolt över att representera en bransch som har tagit ledartröjan i den gröna omställningen. Vi ser att regeringen gör många satsningar på laddinfrastruktur. Nu måste regeringen också stötta de som ska göra jobbet. För oss är det därför viktigt att regeringen inkluderar en kraftfull lastbilsbonus för våra åkerier. Annars kommer vi inte kunna nå nästa steg i vår gröna omställning.

Mötet regeringen anordnade var indelat i fyra panelsamtal.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109