23948sdkhjf

H2 Green Steel samarbetar med Luleå Hamn

Nu har ett avtal tecknats mellan H2 Green Steel och Luleå Hamn som innebär att stålverket väljer hamnen i Luleå som nod för logistik och transport av de insatsvaror och produkter som ska till och från H2 Green Steel.

Jenny Marin, logistikansvarig på H2 Green Steel menar att det nya samarbetsavtalet är en pusselbit för att lyckas med stålverket.

– Vi har gått i armkrok med Luleå kommun och Luleå Hamn sedan vår lansering och tack vare gott samarbete och en gemensam målbild har vi nu en tydligare plan för nästa steg. Vi har stor förståelse för Luleå Hamns utmaningar med såväl ytor som finansiering och är tacksamma för att vi nu kan fokusera på konkreta lösningar som möter upp vår snabba tidsplan, säger Jenny Marin, logistikansvarig på H2 Green Steel.

Även Anders Dahl, vd för Luleå Hamn, menar att avtalet är en milstolpe.

– Det säkrar vårt samarbete med en ny kund som kan stå för betydande godsvolymer om bara några år. Det ger oss också en pusselbit som vi behöver för att kunna planera utbyggnaden av en hamn som måste öka sin godskapacitet med flera hundra procent till 2030, för att kunna möta behovet hos flertalet viktiga industrikunder med enorma satsningar på tillväxt och grön omställning.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11