23948sdkhjf

Last mile-bolag automatiserar terminalerna

Logistikautomationsbolaget E-motions blir automationspartner för Airmee när last mile-bolaget automatisera sina sorteringsterminaler.

E-motions kommer att leverera automationslösningar åt Airmee när bolaget automatiserar sina anläggningar. Det framgår av ett pressmeddelande.

Först ut är anläggningen belägen vid terminalen i Kallhäll utanför Stockholm och leverans väntas vara klar vid midsommar i år.

Enligt last mile-bolaget kommer lösningarna innebära att bolaget kan expandera sina anläggningar utan kostsamma produktionsstopp.

– I takt med att vi kontinuerligt växer och expanderar till nya geografiska områden har vi tittat på olika lösningar för att automatisera våra sorteringsterminaler. Som ett snabbväxande techbolag kändes det naturligt att ta steget mot automation med E-motion, som har en flexibel och skalbar lösning. Vi ser fram emot att skala upp samarbetet och ser att lösningen kommer öka både vår precision och snabbhet i leveranserna, säger Julian Lee, grundare och vd för Airmee, i en kommentar.

Nils Brunke, vd för E-motions, tillägger:

– Lösningen ligger på mer på software-sidan än i hårdvara och det ligger helt i linje med hur vi tycker man skall investera. Nu är vi motiverade att lära oss mer om behoven samt lösningarna som krävs för en lyckad last mile leverans. Airmees differentiering med mindre kundnära terminaler passar vår egen skalbara hårdvara väl. Det ska bli ett sant nöje att få följa med på resan.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.408