23948sdkhjf

Han ska leda Göteborgs Hamn

Göran Eriksson blir ny vd för Göteborgs Hamn. 

I början av året meddelade Göteborgs Hamn att Elvir Dzanic lämnar som vd efter fyra år, för att istället bli vd för rederiet Wallenius Sol. 

Nu har styrelsen för Göteborgs Hamn utsett Göran Eriksson till ny vd, en roll han kommer att tillträda den 7 augusti i år.

– Vi är glada att kunna meddela att styrelsen beslutat att utnämna Göran Eriksson till ny vd för Göteborgs Hamn. Göran är en person med tydligt ledarskap, men samtidigt öppen och resonerande med sin personal och styrelse. Göran är starkt motiverad att åta sig uppdraget att stärka och utveckla hamnen internationellt, inte minst när det gäller energiomställningen till nya bränslen. Han tycker också det ska bli spännande att arbeta i Göteborg med ett samhällsuppdrag, säger Lars Johansson, styrelseordförande för Göteborgs Hamn, i en kommentar.

Göran Eriksson är för närvarande vd för sjöfart- och logistikbolaget GAC gruppens bolag i Indien.

– Jag känner mig hedrad av att ha fått styrelsens förtroende att som vd leda den fortsatta utvecklingen av Göteborgs Hamn. Vi står inför stora utmaningar, inte minst den gröna omställningen och framtida energiförsörjning. Jag är entusiastisk över uppgiften och fast övertygad om att fortsatt god samverkan mellan näringslivets alla parter är nödvändigt för en skyndsam omställning till hållbara och effektiva transportsystem, säger Göran Eriksson.

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & Karriär.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094