23948sdkhjf

Sandahls Logistik ny logistikpartner åt Plannja

Byggplåttillverkaren Plannja väljer Sandahls för att sköta logistiken.

Plannja, som tillverkar byggplåtprodukter, byter efter 40 år logistikpartner till Sandahls Logistik, det framgår i ett pressmeddelande.

– Hållbarhet kommer bli allt viktigare framöver, det märks inom hela logistikbranschen och genom att miljöfrågor kommer högre upp på transportköparnas kravspecifikationer. Genom att leverera produkter med biogaslastbilar, samt att på längre sträckor norrut med en intermodal järnvägslösning driven av grön el, är Plannja med och bidrar till en mer hållbar byggbransch. Det är mycket glädjande att vi får en nyckelroll i att Plannjas leveranser blir grönare, säger Per Gustavsson, försäljningschef på Sandahls Logistik.

Plannja levererar cirka 12 800 kollin till runt 2 200 adresser i Sverige per månad. Sändningarna går främst till återförsäljare i form av bygghandlare och plåtgrossister, men leveranser sker även direkt ut till byggarbetsplatser, både stora byggen och projekt hos privatpersoner.

Från 1 maj 2023 kör Sandahls majoriteten av Plannjas leveranser till kunder runtom i landet. Leveranserna sker delvis med Plannja-profilerade lastbilar och delvis med ett urval av Sandahls ordinarie lastbilar. De flesta lastbilar som kör Plannjas leveranser drivs av biogas och är därmed fossilfria. Sandahls rapporterar även leveranssätt till Plannja månadsvis och hur stor andel som går åt på respektive drivmedel (CO2 och gram per ton/km). Beställningar under 1000 kg skickas med DHL.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.391