23948sdkhjf

FedEx i stor omstrukturering

FedEx konsoliderar en stor del av organisationen till en stor enhet som kommer att omfatta majoriteten av företagets flyg- och markfrakt.

FedEx meddelade tidigare i april att företaget kommer att samla majoriteten av aktiviteterna inom luft- och markfrakten i en enda organisation.

Företaget har redan kombinerat luft och markfrakt i Alaska och Hawaii. Enligt planerna ska sammanslagningen vara klar i juni 2024.

Det är verksamheterna FedEx Express, FedEx Ground och FedEx Services som slås samman i den stora omorganisationen.

Enligt Transport Intelligence-analytikern Thomas Cullen har den nya strukturen även testats i Fedex verksamhet i Minneapolis.

Enligt Thomas Cullen går det rykten om att FedEx samtidigt planerar att ändra status för företagets distributionschaufförer. Förändringen påstås beröra en del av förarna i vad ledningen benämner som en hybridmodell.

Cullen uppger att FedEx redan har brottats med utmaningar i samband med användningen av förare från externa underleverantörer för företagets last mile-distribution.

Transport Intelligence-analytikern uppskattar att sammanslagningen främst syftar till att minska FedExs kostnader.

– Sammanslagningen av Express och Ground är ett försök att öka användningen av billigare godstransporter på järnväg och väg, snarare än att skicka paketen med flyg. Kommer man ihåg att FedEx skapades på idén om luftburna express- och kurirförsändelser, så är den planerade omorganisationen en betydande förändring, skriver Cullen.

Samtidigt konstaterar han att omorganisationen är vettig om man tar hänsyn till den enorma tillväxten inom webbhandeln, som idag står för merparten av företagets fraktvolymer.

Det är inte klart vad omorganisationen kommer att innebära för FedEx verksamhet utanför USA.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.066