23948sdkhjf

Så ska Martin & Serveras transporter elektrifieras snabbare

Scania och Axel Johnson-koncernen snabbar på elektrifieringen av transportflödena i ett nytt samarbete.

Scania och handels- och tjänsteföretaget Axel Johnson har ingått ett partnerskap som ska snabba på elektrifieringen av varutransporterna hos Axel Johnsons företag Dagab och Martin & Servera.

Det sker bland annat genom Scanias digitala verktyg som ska analysera hur Axel Johnsons transportflöden kan elektrifieras på ett effektivt sätt.

Det framgår av ett pressmeddelande.

– Vi behöver göra elektriska varutransporter till standard. Våra transportflöden är ett område där vi kan göra en stor insats för klimatet genom att minska utsläppen. Med Scanias tillgång till relevanta data och expertis om hur den ska användas genom digitaliserade scenariomodeller får vi information om hur vi ska organisera övergången till eldrivna transporter på ett ansvarsfullt och ekonomiskt hållbart sätt, säger Mia Brunell Livfors, vd på Axel Johnson.

Mikael Cato, Chief Digital Officer på Scania tillägger:

– Att satsa på elektriska transporter är en stor förändring och Scanias digitala verktyg är nyckeln till att hitta den optimala lösningen. Scanias syfte är att driva skiftet till hållbara transporter. Att arbeta med stora företag som Axel Johnson, Axfood och Martin & Servera inom elektrifiering är viktigt för att minska klimatpåverkan. Som grupp hanterar de en stor del av godstransporterna i Sverige, och i detta samarbete kommer vi att göra stor skillnad tillsammans.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094