23948sdkhjf

Svårast ställa om tunga trafiken för Bring, men har störst effekt

Leveransföretaget Bring når nu en ny milstolpe på vägen mot målet att alla leveranser ska vara fossilfria 2025. Nu levererar Bring paket med fossilfritt drivmedel till över sex miljoner svenskar. Enligt nya siffror har koncernen minskat sina utsläpp med hela 55 procent sedan 2012, samtidigt som paketvolymen har ökat med 250 procent sedan 2019.

– Att vi nu levererar med fossilfria drivmedel till över sex miljoner svenskar är en milstolpe som vi är stolta över, speciellt eftersom vi flerdubblat våra paketvolymer på bara några år. Om två år ska alla våra leveranser vara med fossilfria drivmedel. För att lyckas med det behöver vi hålla ett högt tempo framöver, säger Catherine Löfquist, hållbarhetschef på Bring.

Posten Norge och Bring-koncernen har minskat sina koldioxidutsläpp med 55 procent sedan 2012. Under 2022 har Bring byggt ut laddinfrastrukturen på flera svenska terminaler, för att möjliggöra att fler leveranser kan ske med el. Man har också investerat i nya elfordon, bland annat sju tunga ellastbilar från Einride.

– Under året har vi byggt ut laddinfrastrukturen för att lägga till rätta för en ökning av antalet elfordon. Vi har också påbörjat omställningen av tunga transporter, genom att investera i sju tunga ellastbilar. Att ställa om den tunga trafiken är vårt absolut svåraste uppdrag - men också det som gör störst skillnad för våra utsläpp, säger Catherine Löfquist.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.127