23948sdkhjf

Nu ska laddinfrastrukturen byggas ut – EU överens

Europaparlamentet och rådet har under natten mot tisdagen kommit överens om en lagstiftning som ska öka tillgången på laddningsstationer för både elfordon och tankställen för vätgasdrivna fordon.

Överenskommelsen som träffades under natten gäller en EU-förordning om utbyggnad av infrastrukturen för alternativa bränslen. Genom förordningen läggs grunden för ett sammanhängande nät av publika laddningsstationer för såväl personbilar som tunga fordon i hela EU. Överenskommelsen gäller också utbyggnad av landström i hamnar och el på flygplatser.

– Den överenskommelse som nu förhandlats fram under det svenska ordförandeskapet kommer göra det lättare för människor och företag i EU att våga gå över till eldrivna fordon. Det är en viktig pusselbit för att vi ska kunna skynda på elektrifieringen av EU:s transportsektor och nå våra klimatmål, säger infrastruktur- och bostadsminister Andreas Carlson i ett pressmeddelande.

Innan EU-förordningen kan träda i kraft ska Europaparlamentet och rådet först bekräfta överenskommelsen och sedan anta förordningen formellt.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Så mycket har Frode Laursen minskat koldioxidutsläppen
Lastbilstillverkaren Scania stänger sin fabrik – bygger om till el
Freja expanderar i Kina
SGL hämtar tidigare Maersk-vd till styrelsen
100 000-tals byggtransporter kör genom Stockholm – i onödan
Nytt avtal med Frode Laursen ska få ner Danones utsläpp
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.118